Design av hjemmeside med nettbutikk for IDT Sports | Rulleski på Toten

Vi hjalp IDT Sports med design og utvikling av ny hjemmeside med nettbutikk. IDT Sports selger rulleski for klassisk, skøyting og junior. Målet med ny hjemmeside er å øke omsetning igjennom moderne og brukervennlig design – Det skal være enkelt kunne kjøpe rulleski på nett fra IDT Sports.

Prosessen startet med idémyldringsmøte hvor vi gikk igjennom med kunden ønsker og behov for nettsiden, samt la en framdriftsplan. Høysesongen for salg av rulleski starter tidlig på våren og vi hadde knappe 1,5 mnd til lansering.

Design og fargebruk

IDT Sports har allerede en grafisk visuell profil å gå ut ifra. Dette la en del føringer for designet av den nye hjemmesiden. Det var om å gjøre å få IDT Sports grafiske elementer og fonter til å samsvare for å gi et moderne designuttrykk. På den gamle nettsiden benyttet de helt svart farge mot hvit tekst og logo. Vi ønsket å mykne opp designet litt, og valgte å bruke en farge som er nesten svart. Dette gjør det mindre “hardt” for øyet å se på.

Farge for bruk til elementer og linker valgte vi gull-farge. Denne fargen er hentet fra årets design på rulleskiene, Skate Elite Gold. For å skape gjenkjennelseseffekt benyttet vi samme mønster på nettsiden som også er benyttet på rulleskiene.

Bruk av farger sier mye om uttrykket man ønsker å gi brukene og bedriftens visuelle identitet. 

Bruk av surfing på nettet med smarttelefon er nå helt opp i 80%, basert på tall fra Google Analytics for våre kunder. Mobilvennlig design og oppsett tilpasset for mobil er helt essensielt. Vi tilpasset designet både for desktop, tablet og mobil.

For hjemmesiden til IDT Sports startet vi først med å designe menylinje, forside og footer (bunnlinje). Definerte en designmal for bruk av tittel og brødtekst for hjemmesiden. Vi kom ganske raskt frem til designet, da kunden ønsket at den skulle ligne en del på den gamle hjemmesiden de hadde før. I tillegg designet vi utstede for nyhetssidene, arkiv og referanser. 

Vi designer hjemmesider helt etter kundens ønske og har frie muligheter til design. Dette er det beste vi vet ved å designet nye hjemmesiden, nemlig kreativiteten rundt et nytt og moderne design

Les også: Hvordan få høy score i GooglePage-speed

Hjemmeside med nettbutikk

Etter at designmalen for hjemmesiden var på plass, startet vi med oppsett av nettbutikken. Vi benytter WooCommerce for nettbutikken. Den er brukervennlig og har mange muligheter til å legge til ekstra funksjoner for nettbutikken. I verden er det ca 3,8 milioner nettbutikker som benytter WooCommerce, så det er en slagkraftig løsning for en god nettbutikk. 

Her kan du se hvordan produktvisingen er i nettbutikken:

Ekstra funksjoner vi har utviklet er integrasjon mot IDT Sports sitt lagersystem som synkroniserer produktnavn, priser og lagerstatus.

Vi hjalp kunden med å legge inn deres produkter, samt spesifikasjoner og tekst. Deretter designet vi også produktsidene.

Inne på produktet har vi designet oppsettet slik: 

Betalingsløsning for nettbutikken

Betalingsløsning er satt opp med Klarna, PayPal og Stripe (kortbetaling). Vi hjalp kunden med å sette opp konto i Stripe. I tillegg har vi satt opp fraktvalg med Bring og DHL.

Hjemmeside med to språk – Norsk og Engelsk

For å nå ut til internasjonale kunder har vi utviklet hjemmesiden med to språk; Norsk og Engelsk. Ved enkelt klikk kan du velge mellom to språk. Funksjonalitet med oversettelse vi har satt opp gjør det mulig å få all tekst, produkter i nettbutikk og artikler oversatt til Engelsk. Det er mulig å legge til flere språk om kunden ønsker det ved en senere anledning. 

Vi har også satt opp to forskjellig valuta: NOK og EURO. Geolokasjon bestemmer om besøkene får opp Norsk tekst og NOK eller Engelsk språk og Euro.

Det har vært et givende prosjekt hvor både design og tekniske løsninger har vært i fokus. Takk til IDT Solutions for godt samarbeid så langt!

Her kan du se IDT Sports nye hjemmeside med nettbutikk: idtsports.com

Del:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Relaterte artikler

Logo Maridalsrunden

Logo for Maridalsrunden

Vi fikk oppdraget med å lage ny logo for Maridalsrunden, som er stiutviklingsprosjekt i Oslo. Kunden ønsket å benytte elementer

Les mer
© essDesign 2019